افزایش فعالیت بیوکنترلی مخمر آنتاگونیست در ترکیب با نمک کلرید کلسیم برای کنترل کپک آبی سیب penicillium commune در انبار
عنوان دوره: بیست و یکمین کنگره گیاه پزشکی ایران
نویسندگان
چکیده
مهرنوش محمدیفر، حسنرضا اعتباریان، سیدمحمد اشکان
دانشگاه آزاد اسلامی ورامینm.mohamadifar11@ut.ac.ir
از مخمرmucilaginosa Rhodotorula و Saccharomyces servisciae برای کنترل کپک آبی سیب penicillium commune به کار گرفته شد. در اینجا شبه گونه P.commune برای اولین بار در ایران به عنوان عامل بیماریزای سیب گزارش میشود. هدف این تحقیق ارزیابی اثر کلرید کلسیم در ترکیب با عوامل بیوکنترلRh.mucilaginosaوS.servisciae برای کنترل بیماری کپک آبی p.commune برروی میوه سیب در دمایc 5 و 20 میباشد. در میوههای سیب سه زخم ایجاد شد. هر زخم با lµ 40 از :1-سوسپانسیونcell/ml 108 از مخمرRh.mucilaginosa و S.servisciae 2-محلول نمک کلرید کلسیم در غلظتهای ( %2،3،1،5/0 ) به همراه مخمر 3- شاهد، پس از h24با lµ 20 از سوسپانسیون 105 قارچ عامل بیماری تلقیح شد. نمک کلرید کلسیم در غلظتهای مختلف در ترکیب با عوامل بیوکنترل به طور کامل از ایجاد لکه بیماری جلوگیری کرد
Ehancement of biocontrol activity of antagonistic yeast incombination with calcium chloride to control blue mold of apple
M.mohammadifar, H.R.Etebarian and M.Ashkan
Varamin Islamic Azad University, m.mohamadifar11@ut.ac.ir
The antagonistic yeasts,Rhodotorula mucilaginosa and Saccharomyces serviscia were evaluated in order to control the blue mold of apple caused by Penicillium commune. This is the first report of P.commune as an apple pathogen in Iran. and. aim of this study were to evaluate the effects of calcium chloride in combination with a yeast biocontrol agent,Rh.mucilaginosa and S. serviscia ,on control of blue mold casused by P.commune on apple fruit at 5c and20c. The apple fruit were wounded.Each wounded was treated with forthy micro liter of(1)the cell suspensions ofR.mucilaginosa and S.serviscia (1×108 cell ml-1),(2)a solution of calcium chloride (0.5,1,2,3%) with yeast and(3) control.Twenty micro liter of P.commune suspension 1×105 (spore ml-1). Was inoculated into each wound 24 h after inoculation of antagonist. calcium chloride combinations with yeast completely inhibited the decayed area in compare with control .
دانشگاه آزاد اسلامی ورامینm.mohamadifar11@ut.ac.ir
از مخمرmucilaginosa Rhodotorula و Saccharomyces servisciae برای کنترل کپک آبی سیب penicillium commune به کار گرفته شد. در اینجا شبه گونه P.commune برای اولین بار در ایران به عنوان عامل بیماریزای سیب گزارش میشود. هدف این تحقیق ارزیابی اثر کلرید کلسیم در ترکیب با عوامل بیوکنترلRh.mucilaginosaوS.servisciae برای کنترل بیماری کپک آبی p.commune برروی میوه سیب در دمایc 5 و 20 میباشد. در میوههای سیب سه زخم ایجاد شد. هر زخم با lµ 40 از :1-سوسپانسیونcell/ml 108 از مخمرRh.mucilaginosa و S.servisciae 2-محلول نمک کلرید کلسیم در غلظتهای ( %2،3،1،5/0 ) به همراه مخمر 3- شاهد، پس از h24با lµ 20 از سوسپانسیون 105 قارچ عامل بیماری تلقیح شد. نمک کلرید کلسیم در غلظتهای مختلف در ترکیب با عوامل بیوکنترل به طور کامل از ایجاد لکه بیماری جلوگیری کرد
Ehancement of biocontrol activity of antagonistic yeast incombination with calcium chloride to control blue mold of apple
M.mohammadifar, H.R.Etebarian and M.Ashkan
Varamin Islamic Azad University, m.mohamadifar11@ut.ac.ir
The antagonistic yeasts,Rhodotorula mucilaginosa and Saccharomyces serviscia were evaluated in order to control the blue mold of apple caused by Penicillium commune. This is the first report of P.commune as an apple pathogen in Iran. and. aim of this study were to evaluate the effects of calcium chloride in combination with a yeast biocontrol agent,Rh.mucilaginosa and S. serviscia ,on control of blue mold casused by P.commune on apple fruit at 5c and20c. The apple fruit were wounded.Each wounded was treated with forthy micro liter of(1)the cell suspensions ofR.mucilaginosa and S.serviscia (1×108 cell ml-1),(2)a solution of calcium chloride (0.5,1,2,3%) with yeast and(3) control.Twenty micro liter of P.commune suspension 1×105 (spore ml-1). Was inoculated into each wound 24 h after inoculation of antagonist. calcium chloride combinations with yeast completely inhibited the decayed area in compare with control .
کلیدواژه ها