تغییرات اسید های چرب فسفولیپیدی در شفیره های دیاپوزی بید سیب زمینی Phthorimaea oprculella Zeller (Lep.: Gelechiidae)

XML
عنوان دوره: بیست و یکمین کنگره گیاه پزشکی ایران
نویسندگان
چکیده
اسید های چرب اشباع و غیر اشباع در حشرات می تواند در پاسخ به سرما و آماده شدن برای دیاپوز دچار تغییر شود. این آزمایش به منظور تعیین اسیدهای چرب فسفولیپیدی در شفیره‌های دیاپوزی و غیر دیاپوزی بید سیب زمینی انجام شد. بررسی اسیدهای چرب فسفولیپیدی شفیره‌های بید سیب زمینی وجود هفت اسید چرب اولئیک اسید (32-26 %)، پالمیتیک اسید (29-21 %)، لینولئیک اسید (18-12 %)، پالمیتولئیک اسید ( 10-4 %)، استئاریک اسید ( 9%)، لینولنیک (8-7 %) و پنتادکانوئید اسید ( 5-3 %)، را مشخص ساخت. میزان اسیدهای چرب غیر اشباع در حالت دیاپوزی افزایش یافت. درصد وزنی لینولئیک اسید (C 18:2) از 12 درصد در شفیره های غیر دیاپوزی به 18 درصد در شفیره های دیاپوزی افزایش یافت در حالی که میزان اسید چرب اشباع پالمیتیک اسید (C 16:0) از 29 درصد به 21 درصد کاهش یافت. همچنین نرخ اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع از 4/1 در شفیره های غیر دیاپوزی به 7/1 در شفیره های دیاپوزی افزایش یافت. این یافته ها حاکی از اهمیت اسیدهای چرب غیر اشباع در شفیره های دیاپوزی می باشد.
کلیدواژه ها