اثر ضد میکروبی و محتوی پلی فنلی عصاره های مختلف هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis)
XML
عنوان دوره: بیست و یکمین کنگره گیاه پزشکی ایران
نویسندگان
چکیده
چکیده
بیماری های باکتریایی گیاهی گروه عمده ای از بیماری ها ی گیاهی هستند که تنها باسموم محدود و آنتی بیوتیک های گرانقیمت کنترل می شوند. برای کاهش اثرات مواد شیمیایی و جایگزینی آن ها با مواد طبیعی، آزمایشات زیادی صورت پذیرفته است. در این تحقیق خاصیت ضد باکتریایی عصاره های مختلف گیاهی هندوانه ابوجهل Citrullus colocynthis در غلظت پایین (4μg/disc) علیه برخی باکتری های بیماریزای گیاهی ارزیابی شد. مقادیر حداقل غلظت بازدارنده MIC)) از روش رقت های سریالی به دست آمد. محتوی فنلی و پلی فنل های ضدباکتری به ترتیب با کاربرد دستگاه پلیت ریدر و کروماتوگرافی مایع با دقت بالا (HPLC) مشخص گردید. در این غلظت به کار رفته ، تمامی عصاره ها نسبت به باکتری های Erwinia amylovora و Bacillus subtilisخاصیت ضد باکتریایی نشان دادند. سایر باکتری های مقاوم نظیر: Xanthomonas axnopodis pv citri وPseudomonas flouresence هیچ نوع واکنشی در مقابل عصاره ها نشان ندادند. آنالیز شیمیایی عصاره گیاه tمحتوی فنلی و تعداد12-15 ماده پلی فنل را تشخیص داد و فقط یکی از آنها راکه اسید گالیک نام داشت ،شناسایی نمود . وجود این ماده در این گیاه برای اولین بار گزارش شد.
کلیدواژه ها