بررسی ترکیبات ضد میکروبی و فیتوتوکسیک تولید شده در گونه ی Fusarium oxysporum f. sp. melonis

عنوان دوره: بیست و یکمین کنگره گیاه پزشکی ایران
نویسندگان
چکیده
گونه های جنس Fusarium از بیماری زا های مهم غلات دانه ریز بخصوص در نواحی معتدل جهان محسوب می شوند. آلودگی به Fusarium اغلب، کاهش بازده و کیفیت محصول را در پی دارد. این قارچ همچنین قادر است متابولیت های فرار و بیواکتیو با قابلیت های ضد قارچی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی و فیتوتوکسیکی که شامل مایکوتوکسین ها، اسیدهای چرب و هیدروکربن ها می شود در محیط مصنوعی تولید کند. پس از کشت گونه Fusarium oxysporum f. sp. melonis در محیط PDB، استخراج متابولیت ها با اتیل استات انجام و پس از خشک کردن نمونه ، 1 میلی لیتر متانول اضافه و نمونه ها برای تشخیص کیفی توسط GC-MS آماده شدند. پس از آنالیز نتایج حاصل از GC-MS، ترکیب های متفاوتی بدست آمد. از جمله ی این ترکیبات Pyridine ، Anthraquinone ، Pyrazine, Gibberellin A3 ،Palmitic acid ، Stearic acid، Mannitol، L-leucine، Naphtho furan و Indole acetic acid هستند که بعنوان ترکیبات فایتوتوکسیک و همچنین ترکیبات سمی علیه قارچ ها و باکتری ها مطرح و دارای فعالیت بیولوژیک هستند.
کلیدواژه ها