تاثیر ارقام مختلف کلم بر آنزیم های گوارشی آندوپروتئولیتیک سفیده بزرگ کلم Pieris brassicae (Lepidoptera: Pieridae) فریبا مهرخو
عنوان دوره: بیست و یکمین کنگره گیاه پزشکی ایران
نویسندگان
ندارد
چکیده
پروانه سفیده بزرگ کلم (Pieris brassicae (Lepidoptera: Pieridae یکی از مهمترین آفات مخرب کلم، کلم گل، شلغم، ترب، تربچه و کلم قمری می باشد، تأثیر چهار رقم مختلف کلم (کلم برگی، کلم گل ، کلم قرمز و بروکلی) بر فعالیتهای آندو پروتئولیتیک آنزیم های گوارشی سفیده بزرگ کلم با استفاده از سوبستراهای تخصصی تریپسینی (BAApNA) و کیموتریپسینی (SAAPPpNA) در آزمایشگاه تحت شرایط دمایی °C1 ± 25، رطوبت نسبی 5 ± 60 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام گرفت. جهت تهیه عصاره آنزیمی، روده میانی لاروهای سن پنجم دو روزه تشریح شدند. بهینه فعالیت آندوپروتئولیتیک عصاره روده میانی لارو در ناحیه قلیایی (برابر11) اتفاق افتاد و در نتیجه آن، پروتئیناز استخراج شده از روده میانی لارو، سوبستراهای(BAApNA) و (SAAPPpNA) به ترتیب مخصوص سرین پروتئینازهای شبه تریپسین و کیموتریپسین را هیدرولیز می کنند. بیشترین میزان فعالیت تریپتیکی و کیموتریپتیکی به ترتیب روی ارقام کلم قرمز (45/0) و کلم گل (77/0) میکرومول سوبسترای هیدرولیز شده مشاهده شد. کمترین میزان فعالیت تریپتیکی (28/0) و کیموتریپتیکی (29/0) میکرومول سوبسترای هیدرولیز شده روی بروکلی به دست آمد.
کلیدواژه ها